Ujian Inventori Gaya Bercinta

Deskripsi Inventori Gaya Bercinta

JENIS-JENIS GAYA BERCINTA


TERDAPAT 6 JENIS GAYA BERCINTA.

Adakah anda selari dengan pasangan anda???. Ketahui Gaya bercinta anda dengan membuat ujian ini. Keputusan anda adalah sulit. sEMAK gaya bercinta pasangan anda juga. Kami terus hantar ke email anda. 

1-PERSAHABATAN (STORAGE) Lahirnya Cinta hasil daripada persahabatan.Timbul secara perlahan-lahan, tidak sedar sudah lama dalam cinta, minat yang sama Ambil masa yang panjang Mengenali pasangan sebelum wujudnya perasaan cinta Contoh: rakan kerja kursus, rakan kongsi 


2- ROMANTIS (EROS) Lahir dari  tarikan fizikal dan tarikan sosial. Pertemuan pertama Penyatuan dan perpaduan dalam cinta.Inginkan identiti sama -pakaian,makanan dan lain-lain yang sama.Memandangkan cinta sebagai sesuatu yang sangat tinggi nilainya.. 


3-PERMAINAN (LUDUS) Kurang pergantungan dan tanggungjawab. Lebih daripada satu pasangan dalam sesuatu masa. Tidak serius dan tidak mendalam perasaan cintanya. Gemar membuat hubungan cinta secara mendadak dan tidak teratur.Tidak mesra dengan pasangan.

4-LOGIKA (PRAGMA) Cuba  mencari  pasangan  yang terbaik. Menetapkan ciri-ciri khusus terhadap pasangannya. Sabar menangguh hubungan cintanya. sehingga betul-betul merasakan individu yang ditemui memenuhi kriteria yang dikehendaki. 

5-PENGORBANAN (AGAPE) Suka membantu, amat memahami dan pemaaf. Terlalu ekstrim dan terlalu penyabar.Pemikiran terbatas. Bersikap terbuka, menerima cinta daripada orang yang berbeza personaliti. Memberi cinta dan kasih sayang dengan rela hati tanpa sebarang syarat. Sanggup melakukan apa sahaja asalkan pasangannya bahagia. Rela mengenepikan cita-cita sendiri.

6-KEPUNYAAN (MANIA) Memiliki sifat cemburu. Ingin bersama setiap masa.Tidak suka pada perpisahan Mementingkan keperluan diri. Terlalu mengawal, mengongkong danmemiliki. Sentiasa mencurigai kejujuran dankeutuhan cinta pasangan.


INGIN BUAT UJIAN>. KLIK DI SINI


Your shopping cart is empty!