Kolej Universiti KPJ Healthcare (dahulunya dikenali sebagai Kolej Kejururawatan dan Sains Kesihatan Antarabangsa PNC) adalah anak syarikat KPJ Healthcare Berhad, penyedia perkhidmatan penjagaan kesihatan swasta utama. Ditubuhkan pada 1hb April 1991, KPJUC telah benar dari awal, sebuah institusi pengajian tinggi progresif dan keusahawanan dengan visi antarabangsa, meletakkan para pelajar sebagai teras dari segala sesuatu yang dilakukannya.  

                                                                           

                                                                                                               KAMPUS NILAI

KPJUC dengan 21 tahun pengalaman berharga dan rekod prestasi akademik yang tiada tandingannya adalah kolej pengajian tinggi yang diiktiraf di peringkat tempatan dan antarabangsa. Ia telah mencatatkan pertumbuhan yang dinamik, meteorik dan telah membuat tanda yang tidak dapat dilupakan dalam pencapaiannya sejak penubuhannya. Perkembangan pesatnya untuk memenuhi tuntutan pasaran telah menjadikan KPJUC bukan hanya entiti perniagaan yang sangat berdaya maju tetapi juga penyedia perkhidmatan yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai.  

 

KPJUC mempunyai tradisi pemeliharaan bakat yang bertujuan, selaras dengan cita-cita kepedulian, ketabahan, kesesuaian, serba boleh dan tidak mementingkan diri sendiri. Para pelajar ditanamkan dengan sikap keagamaan yang menyatukan dan mensintesis, melampaui sempadan kaum, budaya, sosial dan geografi dan bersedia untuk memberikan perkhidmatan penjagaan kesihatan terbaik kepada pesakit dan pelanggan.  

 

Tradisi Kecemerlangan Akademik  

 

Ia bukan sahaja terkenal sebagai kolej kejururawatan swasta yang pertama untuk memulakan Diploma Kejururawatan tetapi juga yang pertama mendapat Diploma Kejururawatan yang diiktiraf oleh Malaysian Qualification Agency (MQA) yang membezakannya dengan kelebihan daya saing yang unik.


                                                                           

                                                                                                              PENANG cAMPUS 


                  

                                                                                        kpj college  jb  bersama kpjmc