Laman Permohonan Online KPJ University College

KPJ University

Kolej Universiti KPJ Healthcare (dahulunya dikenali sebagai Kolej Kejururawatan dan Sains Kesihatan Antarabangsa PNC) adalah anak syarikat KPJ Healthcare Berhad, penyedia perkhidmatan penjagaan kesihatan swasta utama. Ditubuhkan pada 1hb April 1991, KPJUC telah benar dari awal, sebuah institusi pengajian tinggi progresif dan keusahawanan dengan visi antarabangsa, meletakkan para pelajar sebagai teras dari segala sesuatu yang dilakukannya.

 

KPJUC dengan 21 tahun pengalaman berharga dan rekod prestasi akademik yang tiada tandingannya adalah kolej pengajian tinggi yang diiktiraf di peringkat tempatan dan antarabangsa. Ia telah mencatatkan pertumbuhan yang dinamik, meteorik dan telah membuat tanda yang tidak dapat dilupakan dalam pencapaiannya sejak penubuhannya. Perkembangan pesatnya untuk memenuhi tuntutan pasaran telah menjadikan KPJUC bukan hanya entiti perniagaan yang sangat berdaya maju tetapi juga penyedia perkhidmatan yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai.

 

KPJUC mempunyai tradisi pemeliharaan bakat yang bertujuan, selaras dengan cita-cita kepedulian, ketabahan, kesesuaian, serba boleh dan tidak mementingkan diri sendiri. Para pelajar ditanamkan dengan sikap keagamaan yang menyatukan dan mensintesis, melampaui sempadan kaum, budaya, sosial dan geografi dan bersedia untuk memberikan perkhidmatan penjagaan kesihatan terbaik kepada pesakit dan pelanggan.

 

Tradisi Kecemerlangan Akademik

 

Ia bukan sahaja terkenal sebagai kolej kejururawatan swasta yang pertama untuk memulakan Diploma Kejururawatan tetapi juga yang pertama mendapat Diploma Kejururawatan yang diiktiraf oleh Malaysian Qualification Agency (MQA) yang membezakannya dengan kelebihan daya saing yang unik.

 

KPJIC melancarkan latihan dengan pengambilan pertama 30 pelajar pada September 1991. Sejak itu KPJ College telah mengekalkan tradisi kecemerlangan akademik dengan kadar kejayaan 100% dalam Pemeriksaan Terminal Lembaga Kejururawatan.

 
Kolej KPJ kini menawarkan dua belas (12) program termasuk BSc. (Hons) Kejururawatan Antarabangsa, Diploma Kejururawatan, Diploma Pengimejan Perubatan, Diploma Farmasi, Diploma Fisioterapi, Diploma Pendidikan Tinggi di Amalan Jabatan Operasi, Diploma Pengurusan Maklumat Kesihatan, Sijil Penjagaan Kejururawatan Kritikal, Kejururawatan Renal, Kejururawatan Paedriatik, Pendidikan Jururawat / Pengajaran dan Gerontologi.

 

Peranan dan objektif KPJUC telah menjadi lebih penting selaras dengan pertumbuhan industri, memberi respons segera kepada keperluan modal insan untuk jururawat dan profesional penjagaan kesihatan bersekutu untuk memenuhi keperluan institusi penjagaan kesihatan swasta dan awam yang lain di negara ini.

 

Sehingga kini, KPJUC telah menghasilkan kira-kira 5,000 jururawat dan profesional penjagaan kesihatan dengan kelayakan, Diploma dan kelayakan pengkhususan pascasiswazah. Populasi pelajar KPJUC saat ini berada pada 2 500. Tradisi kecemerlangan akademik ini dipertingkatkan dan diperkayakan oleh satu pasukan pensyarah yang berdedikasi, berpengalaman dan berpengalaman luas yang mengilhami para pelajar untuk melepaskan potensi mereka dan mengembangkan secara holistik.

 

Membina masa depan yang lebih kukuh

 

KPJUC telah membina perikatan antarabangsa yang kuat dengan universiti asing terutamanya dari Australia dan United Kingdom. Kerjasama dan persekutuan yang berjaya ini telah menyediakan KPJUC dengan kombinasi sumber yang kaya – sokongan, kepelbagaian dan profesional yang berkualiti dan kepelbagaian.

 

Seawal tahun 1994, KPJUC telah menjalin hubungan kerja yang baik dengan University of South Australia (UniSA) untuk melaksanakan beberapa program pendidikan jururawat. KPJUC dan UniSA telah melatih 239 Jururawat Penjagaan Kritikal, 96 graduan dalam Pengajaran dan Pendidikan untuk Pegawai Kejururawatan Kanan, Pensyarah Jururawat dan Jurulatih Jururawat, 256 Ketua Perkhidmatan dan eksekutif dalam Pengurusan dan Kepimpinan Kesihatan.

 

Melalui hubungan KPJUC dengan Liverpool John Moores University, United Kingdom untuk Program Amalan Pengoperasian Teater sejak tahun 1997, 153 pengamal teater terlatih telah dihasilkan. KPJUC juga telah bekerjasama dengan Hertfordshire, United Kingdom untuk BSc. (Kepujian) Kejururawatan Antarabangsa.

 

Melangkah ke hadapan untuk 2013, KPJUC juga bersedia untuk mengambil lebih banyak pelajar pada tahun-tahun akan datang. KPJUC menjangkakan untuk menawarkan sebagai tambahan kepada program sedia ada, 30 sarjana muda dan ijazah sarjana serta program doktor di Kampus Nilai utama

 

Anugerah dan Pencapaian

BESTBRANDS

Kategori: PENDIDIKAN Kejururawatan 2008

 

The BrandLaureate adalah kejutan untuk Anugerah Kecemerlangan Jenama APBF. Oleh kerana takrif “pemenang” adalah satu yang layak mendapat penghormatan atau penghormatan terbesar, yang dianugerahkan Anugerah BrandLaureate adalah masa yang menentukan kerana ia merupakan kesaksian kejayaan jenama dan sokongan untuk menjadi yang terbaik dan pengiktirafan Nilai, kekuatan dan watak jenama.

 

Anugerah tersebut hanya sebanding dengan Penerima Anugerah,

Kualiti Pemberi Penghargaan, mengatakan semuanya!

– Dr KK Johan (Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Jenama Asia Pasifik)